Tiz Zaqyah....Siapa yang tak kenal kan???Dengan keayuan wajahnya dan wataknya yang cukup terkenal dalam drama Nur kasih yang popular sebelum ini... Sekarang ini, Tiz Zaqyah muncul pula memegang watak yang kita sentiasa nantikan untuk melihatnya dalam drama terbaru di tayangkan di slot samarinda TV3 - Asmaradana yang baru jek berakhir episod pertamanya semalam..

Mungkin jalan cerita ini kita semua dah biasa dengar kan...berkaitan dengan perbezaan pangkat,darjat serta darah keturunan. Juga diselitkan sedikit mesej yang memang berlaku dalam masyarakat kita lebih-lebih lagi apabila seseorang lelaki itu mampu untuk beristeri 4. Sifat rakus nafsu itu memang tidak dapat dinafikan lagi apabila pinangan terhadap mak ditolak, maka secara automatiknya boleh pulak dia pergi pinang anak..yang sudah tengok episod pertama pasti faham akan apa yang berlaku kan.Juga sifat masyarakat kita yang memandang serong akan status Janda dan banyak mengaitkan mereka dengan sesuatu yang tidak baik atau buruk tanpa usul periksa. 


Apapon selamatlah menonton drama ini...aku rasa banyak mesej yang cuba diselitkan agar dapat menyedarkan diri kita dan juga orang lain.....


P/s : suka tengok ekspressi muka Tiz Zaqyah....suci je.